Různá jídla

9. dubna 2011 v 15:51 |  *Recepty*
Chlebíčky
Nakrájíme veku, více podle počtu osob. Veku namažeme různými pomazánkami, bramborovým salátem, nebo máslem. Přiložíme plátek salámu. Nakrájíme si kysele okurky, vajíčka, předem uvařená, papriky, rajčata nebo okurku. V určitém množství přidáme na chlebíček/y.
Chlebíčky dáme na talíř a na pár minut odložíme do lednice. Po deseti minutách můžeme jíst.

Těstovinový kuřecí salát
2 kuřecí prsíčka, 1/2 plechovky ananasu, 500g těstovin, 1/2malé skleničky sterilovaného celeru na nudličky, 1 jogurtová majonéza, sůl, pepř, kousek masoxu, 2 lžíce oleje
Jak na to:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme, necháme vychladnout. Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky, orestujeme na oleji, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a přidáme kousek masoxu. Podusíme do vyvaření vody. Necháme vychladnout. Ananas nakrájíme na menší kousky a zamícháme do majonézy. Dále do ní přidáme celer a maso. Vše smícháme s těstovinami. Dle chuti ještě přisolíme a připepříme. Salát podáváme vychlazený.

Miny Pizza
Potřebujeme:
pita chleba, rajčata, bylinky dle chuti, sýr mozzarela, slanina, olivový olej
Jak na to:
Pita chleba navlhčíme ze spodní strany vodou (mírně, aby nebyl rozmáčený), potřeme olivovým olejem, poklademe rajčaty (nebo natřeme rajč. pastou) ozdobíme, posypeme bylinkama. Položíme na plech a 10 - 15 min. pečeme, záleží na tom, jaké jsme použili suroviny.

Bábovka
Potřebujeme:
3 vejce, 120 g tuku (nejlépe Heru), 150 g cukru, krupice, 250 g polohrubé mouky, 190 ml mléka, vanilinový cukr, 1/3 prášku do pečiva, kakao
Jak na to:
Změklý tuk našlehat s cukrem a vanilinovým cukrem, postupně přidat žloutky a našlehat je do pěny. Střídavě přidávat mouku a mléko (mělo by mít pokojovou teplotu). Jako poslední přidat hrstičku mouku smíchanou s přáškem do pečiva. Z bílků ušlehat tuhý sníh a opatrně vmíchat do těsta. Na dno bábovkové formy nalít cca 2/3 těsta, zbytek obarvit kakaem, nalít navrch a zlehka promíchat, aby se těsta promísila a udělala mramorový vzor. Péct v předehřáté troubě při 170°C cca 35 - 45 minut podle trouby

Guláš
Potřebujeme:
maso 1 kg jákekoliv, smetana v krabičce, 2 masoxy, worčestr, sojová omáčka, sladká mletá paprika, súl, pepř, drcený kmín, 4 stroužky česneku, pulka cibule, olej na základ
Jak na to:
Do hrnce si dáme olej spěníme na něm cibuly, přidáme pokrájené maso na kostky. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a worčestr se sojovou omáčkou, pár kapek, asi tak polévková, maso necháme trošku orestovat a potom přidáme tři lžíce mleté sladké papriky, ihned podlijeme vodou aby nám nezhořkla a dáme dvě kostky masoxu, necháme přijít k varu a nalijeme celou smetanu. Nemusíte se bát že se zdrcne, v žádném případě vaříme do změknutí masa guláš sám o sobě zhoustne ale pro zahuštění dáváme trošku strouhanky, ta to zahustí dokonale.
Podáváme s houskovým knedlíkem, koupený nebo domácí.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Makkakonka Makkakonka | Web | 11. března 2015 v 14:12 | Reagovat

Chlebíčky mám ráda :D¨
Těstoviny moc nemusím, ale kuře miluju :3
Miny Pizzy děláme doma :) Mňam! :D
Bábovka je dobrá, ale nesmím ji mít často :D
Více než obyčejný guláš mám raději bramborový nebo houbový :)

2 Simix Simix | Web | 11. března 2015 v 17:03 | Reagovat

[1]: Guláš jako guláš :) To je fajn :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama